Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co jsme prožili a zažili v roce 2011

 

21. 10. 2011 - máme spoustu novinek. Přes prázky jsme byly na třech táborech (Svojanov, Luková a pasecí). Takže máme spoustu zážitků :-) A slibuji brzké doplnění

Zatím jedno videjko ze stop ZDE

18. 6. 2011 - dneska jsem vyrazili do Brna, na závod dle ZOP v Králově poli. V poměrně velké konkurenci 11 psů jsme se umístili na stupni nejvišším - 1. MÍSTO! ZOPky jsme vyhráli se ztrátou jednoho jediného bodu při chůzi u nohy na vodítku Berry mírně zavazel. To, že vyhrajeme, by mě ani náhodou nenapadlo. Do ZOPek se totiž nahlásilo i docela dost NO a byl zde i AUO Jerry se Zuzkou, kterým to nádheně šlape. Jerry nakJá a Berry na bedně - 1. MÍSTO v ZOPkáchonec zkončil na 4.místě, ale jejich chůze byla až na malé detaily nádherná. Za náš klub zde byly ještě Zuzka s Gerrym (ZOP) a Milada s Bonem (ZPU-1). Berouškovi jsem slíbila moc dobrou večeři, za tak nádherný výkon.

 

Fotky najdete ZDE

 

11. 6. 2011 - tuto sobotu jsem chtěla jet na kousací den do Krpole. Jednak kvůli figurantovi a pak taky proto, že příští týden tam jdeme na závod. Tak to byla ideální příležitost zkusit si plac. Bohužel jsem se nahlásila pozdě a už na nás nezbylo místo. Příště musím být rychlejší:-D Naštěstí doma jsem nezůstali - vyrazlili jsme s Berrym na návštěvu do Brna za ségrou a Emičkou. Něco ve smyslu udělat z Berryho měšťáka. Nejdřív prochajda na volno (samožřejmě s náhubkem - ten jediný nás sral!) a pak do hospůdku na oběd. Berouš se choval perfektně s Emičkou, cizích lidí si venku nevšímal a v hospodě dvě hodiny slušně hajinkal.

5. 6. 2011 - s Alicí a Blackem jsme vyrazili opět na pasení do Libhoště. Počasí ze začátku vypadalo moc hezky, skoro bych řekla, že bylo až vedro. Čím víc jsme se blížili k Libhošti, tím víc bylo mraků. Tréninky začal a zhruba v půlce nás stihla pěkná bouřtička (hromy, blesky a tak). Tu jsme všichni přečlali pod střechou a po dešti zase pokračovali. Jen ovce byly mokré. No a v momentě, kdy se na mě nalepili, tak jsem byla mokrá i já. Chvíli jsme pásli v košáru a pak i na volno. V našem stádečku byl i beran, ze kterého měl Berry ze začátku dosti respekt. Po chvíli mého povzbuzování se otrkal a už si z něj nic nedělal. Zjistil, že je pánem stáda a ovce prostě musí poslouchat ať s beranem nebo bez něj. Od posledního tréniku jsme "Zůstaň" pěkně zvládly. Teď už to jen udělat nějak, aby se na mě ovce tak šíleně nelepili (vysvětlit Berrymu, aby se na ně též nelepil) a je to. Pak už to konečně bude vypadat jako správné pasení.

Video přikládám ZDE

26. 5. 2011 - o výkendu jsme zavítali na Zbraslav. Tentokrát jsme jeli už v pátek ve složení já+Berry, Pája+Matylda a Martin+Abby + spousta dalších lidiček. Až na sobotní asi hodinovou přeháňku nám počasí vyšlo vstříc - řekla bych, že bylo teplo až moc. Na obranách postupujeme krůčky neustále vpřed a časem všechny sežereme:-D Za některé (ty kvalitní) fotky děkuji Marti Látalové.

Fotky ze Zbraslavy najdete ZDE, videa z obran dodám časem

Konečně jsem dodělala fotky 1) ze zkoušek ZOP, 2) ze zkoušek ZZO, 3) ze Zbraslavy +

videa 1) ze zkoušky ZOP, 2) super letní psí zábava

18.5. 2011 - přidala jsem nové fotky do složky "Rodinná smečka" konečně jsou tam všichni naši bafíci. Jinak všechny fotky najdete na rajčeti. Na stránkách mám odkazy jen na některé.

Do odkazů přidána Alice a Black - ausík z Brna se kterým jezdíme na pasení. A na cvičák v Křepicích, kde se nám věnují Danka s Vojtem.

Jen tak do počtu (ne na ostro) jsem se zůčastnili 14. 5. u nás na cvičáku zkoušky ZZO - pan rozhodčí nás chválil za projev při cvičení, ale máme pomalejší lehni a do aportu šprtáme nožkama:-)) Fotky ze zkoušky najdete ZDE.

4. 5. 2011 - dnes jsme se nečekaně zúčastnili Majálesu na VFU v Brně. Jela jsem tam s kámoškou a Berryho přihlásila na místní voříškiádu do kategorie s PP. Nic jsme sice nevyhráli, ale dostali jsme pěkné body. Za extTakhle vysmátí jsme byly až po zkoušceeriér 8, za povahu 8 a za předvedení 10.

3. 5. 2011 - Slybované novinky jsou tu!

30. 4. 2011 - zatím poslední novinkou je naše úspěšně složená zkouška ZOP na 100 bodů    Více o naší velice povedené zkoušce se dozvíte ZDE.

Fotky ze zkoušky najdete ZDE, video ZDE.

24. 4. 2011 - i když Berry měl druhé narozeniny 17.dubna oslavu jsem mu přichystala až o týden později. Jako tradičně se slavilo s Matyldou, která se narodila jen o 3 dny později než Berry. Oslava proběhla na našem cvičáku v Křenovicích. Nechyběl dort, který jsem upekla-tedy spíše uvařila z masa, vloček a sulcíku, tentokráte měl dokonce dvě patra-a byl mňam mňam. Pája nachystala zase občerstvení pro lidské hosty (klobásky na grilu a pečivo). Myslím, že psi i jejich páníci byli nad míru spokojení.

Další den bylo velikonoční pondělí, které jsme strávili já s Berrym a Pavlou s Jirkem a Matyldou v ZOO v Brně. Počasí nám bylo nakloněno - zprchlo než jsme vyjeli, když jsme byly v ZOO bylo nádherně a pak zprchlo až cestou domů. Byl to suprově strávený den.

Fotky najdete ZDE.

23. 4. 2011 - S Alicí a Blackem jsme vyrazili na další pasení tentokrát do Libhošti k manželum Linhartovím. Bylo nás tam celkem pět psů a lidí. Byl to výlet na celý den - takže kola dopoledne i odpoledne. Nejdřív jsem šla s Berrym na první dvě kola do košáru. Chvíli také lítal kolem košáru - to aby se trošku utahal. Začali jsme trénovat stranové povely a zalehávání u ovcí. Potřebuji ho nutně zbrzdit. Odpoledne už jsme pásli na volno. Výhodou bylo, že Berry už byl lehce (ale opravdu jen lehce:-)) unaven a tak už to bylo lepší. Zalehávání občas super občas zkoušel co mu projde. No a poslední kole jsem už šla pomalým krokem a to se mi velice líbilo. Konečně ovečky ani já nemuseli sprintovat . Odjížděli jsme opravdu nadšené a plné nových poznatků. Takových celodenních akcí bych uvítala mnohem mnohem víc.

Fotky najdete ZDE. Video ZDE.

Změny v naší smečce - naše smečka poslední dobou prochází samými změnami. Je to už delší dobu co odešel za duhový most můj bígl Charlík. Ségra se odstěhovala spolu s sebou si vzala své psy anglického buldoka Montyho a nalezeného westíka Besinku. Erdelterier Derik je otcův, ten s náma nebydlí ale pořád chodí na návštěvy - hlavně na ostříhání. Poslední zmenouv naší smečce, která proběhla během měsíce dubna tedy je, že mé ségře na delší dobu hlídáme Besinku a má matka si vzala malé štěně křížence jménem Sesu. Takže Berry už není doma sám, ale má tam dvě fenky Besinku a Susu.

Fotky najdete ZDE.

Dubnové tréninky v Křepicích - poslední dobou já s Berrym, Pavla s Matyldou, Martin s Abby a občas i Jitka s Izzim jezdíme za Dankou a Vojtem na tréninky poslušnosti a obrany do Křepic. Danka nás učí práci se psem v drivu a stopy. Nutno říci že to s námi nemá lehké, ale za její neutuchající snahu nás čemukoliv naučit jí velice děkujeme .  A Vojta se pokouší rozkousat naše ne zrovna pacáky (australský ovčák a ričbek). Berry sice nemá ohromující plné a pevné zákusy, ale o to víc mě těší i sebemenší pokrok, co uděláme. Navíc s Berryho nedůvěřivou povahou si nemůžu dovolit jít na jakého koliv figuranta. Vojta psům opravdu rozumí. Ví přesně co a jak a hlavně rozličuje mezi náturami psů.  I když obrany nejsou pravidelné tak vím, že to má cenu a někam to směřuje - postupujeme po malých krůčcích vpřed. Berryho to navíc neuvěřitelně baví a to je pro mě rozhodující.

Fotky najdete ZDE

28. 3. 2011 - Domluvila jsem se s Alicí, která také vlastní psa AUO Blacka, že spolu pojedeme na pasení do Načešic k paní Rájové. Blackovi jde pasení lépe - už má i zkoušku HWT. Počasí nám přálo a tak jsme naháněli ovečky o sto šest:-) Pásli jsme na volno. Berry po delší přestávce byl hodně hrrr, ale docela to šlo. Po dvou kolech byl úplně hotový, ale se  strašně šťastným výrazem. To nám stálo i za celodenní cestování kvůli půl hoďce slávy:-D

Fotky najdete ZDE. Video ZDE

24. 4. 2011 - mám spoustu novinek, ale časově nějak nestíhám.V průběhu týdne to dám dohromady. Zatím stručný výčet našich aktivit: dvakrát jsme byly na pasení, několikrát na obranách i poslušnosti, chodíme na stopy, poněkud a nečekaně se nám rozrostla smečka, v sobotu se chystáme na ZOPky. Beroušek měl 17. 4. druhé narozeniny, fotky z oslavy i s dortem samozřejmě nesmí chybět. Máme spoustu fotek i videí - takže novinek je dosti :-)

19. - 20. 3. 2011 - tento výkend byl poměrně náročný. Nejdřív jsme se zůčastnili KV psů ve Vyškově - no moc to komentovat nebudu páč náš výkon taky nic moc nebyl. Ale z výstavy jsem valila rovnou na Zbraslav a tam jsme si svoji náladu vylepšili. Strávila jsem tam s Bobíkem sobotu i neděli - prostě super. I přes delší pauzu na obranách si Berry vzpomněl jak na to a bylo vidět, jak moc ho to baví. Dokonce jsme kosali na Baby peška . Nejvíc nám ale pořád jde samozřejmě štěkání :-D Sešla se tam dobrá banda lidí a v místní hospůdce jsme pěkně pokecali. Ze Zbraslavy jsme odjížděli maximálně spokojení a utahaní.

Pár foteček najdete ZDE (za některé děkuji Pavle a Martině).

Video z prvního dne najdete ZDE,  z druhého dne  ZDE

13. 3. 2011 - s mírným spoždědním (skoro 14-ti dnů:-)) přidávám nové zprávičky z našeho života. V neděli hnedle po cvičáku jsem se vydala s Berrym na neplánovanou prochajdu na Jalovák a tam jsme s bandičkou psů i lidí oslavili Helíkovi 1. narozeniny. Helík je ta tmavá šeltička:-D Po krásné prochajdě byl Berry pozvaný na Helíkův narozeninový piškotovo-tvarohový dort. Prý byl moc ňam ňam. Fotečky najdete ZDE.

19. 2. 2011 - na dnešek jsem naplánovala výlet do Brna za bráchou Zorem (aby to bylo všem Zoro a Berryjasný za Berryho bráchem Zorem neboli Atlantikem - i když je z prvního vrhu, mamku i taťku mají kluci stejnou). Jela jsem s Mončou a Cirem. Do Brna vláčkem a pak šalinou. Se Zuzkou jsme dali sraz v některém ze psích parků tuším v Lesné. Zuza došla i se svým přítelem Petrem a buldočkem. Kluci se vylítali a my se Zuzou pokecali o těch našich třeštidlech. Taky jsme náhodou káply na to, že jsem je obě dvě přihlásili na Krajsou výstavu do Vyškova, tím pádem se určitě uvidíme za měsíc. Naštěstí si kluci nebudou konkurovat, protože jsou každý v jiné třídě. Uff to se nám ulevilo.  Jinak jako vždy nám to děsně rychle uteklo, až bude tepleji bude to ovšem ještě lepší, páč se bude dát i někde sednout, takhle jsme tam jen tak postávali a přešlapovali-to víte zima. Pár foteček najdete ZDE.

5. + 6. 2. 2011 - výkend ve znamení procházek + panička se byla podívat na Mezinárodní výstavě DUO-CACIB v Brně. Procházka V sobotu jsme byly venku s Mončou a Cirem (český fousek). Venku byly po oblevě poslední zbytečky sněhu a jinak spousta bláta. Proto bych tuto prochajdu nazvala "bahení lázně"  . Šli jsem kolem Blažovic. Po cestě jsme narazili na stoh balíků sena a vylezli na něj. Oba kluci sami dokázali vyskočit 2m na balíky - super výkon. Hlava a záda - to jediný měl Bobek bez bahna!

V neděli jsem s Mončou jela na výstavu, kde jsem nakoupila spoustu pešečků a kostiček. Občouhla jsem profíky u australáků a hurá domů. Doma jsem jen převlíkla bundu vzala Berryho a už jsme metali na další prochajdu. Spolu s námi  Barča s Honzem + Jess (BOC), Ondra s Klárou + Dráček (BOC) a Makade (KK). Takže za výkend měl Bob dvě zhruba tříhodinový prochajdy. Fotky z obou procházek najdete ZDE.

Makade, Jess, Dráček, Berry

4. 2. 2011 - několik dnů zpátky byl u nás na návštěvě strejda Derik (erdel mého otce). Derďa vypadá v zimním požichu jako medvěd, ale když ho ostříháme na jaře tak je třetinovej. Je to takový přerostlý macík. Přikládám ZDE video, jak dovádějí s Berrym.

Občas si i přes týden zajedem na cvičák a pocvičíme si spolu s Pájou a Matyldou. To víte příprava na zkoušky se nesmí podceňovat . Snažíme se makat v drivu a občas to vypadá i docela nadějně. Myslím, že nám to docela jde. Pár foteček najdete ZDE.

22. 1. 2011 - po roce jsme opět vyrazili na teréní free sobotu v Brně. Akce byla pod záštitou pana Desenského. Kdo chtěl mohl se ho na cokoliv zeptat, ale možná proto, že nebylo moc času vše do detailů rozebírat, jeho odpovědi mi přišli takové moc strohé. Ale zase odpověděl všem alespoň v kostce. Tentokrát se mi podařilo zlákat pár lidí od nás ze cvičáku. Takže jsme tam byli Já+Berry, Pavla+Matylda, Monča+Cir a Jitka+Izzi. Šlo se na louku a tam se všichni psiCvičákovská smečka vypustili a nutno říct, že jich teda bylo jako psů . Všichni lítali mezi sebou a dováděli, konflikty vznikaly jen výjímečně protože bafíci, kteří by se o ně pokoušeli měli košík a páníka vždy v patách. Berry občuchal milión psích zadků, ale už nebyl tak dotíravý jako minule. Celou dobu prostě korzoval někde poblíž. Nikoho neotravoval, občas si s někým pohrál a všechny občuchal. Zato Matylda měla trošičku ztížené podmínky - neustále jí obklopovali Izzi a Cir. Z cca 50 psů jediní oni si nenechali vysvětlit, že ona už vážně nehárá a mysleli jen na to Berry v davujedno. Po třech hodinách na louce při teplotě lehce pod nulou jsme uvítali posezení v hospůdce. Psiska si odpočinula a my (teda už bez Pavle a Jitky) si daly něco dobrého. Konečně jsme taky pořádně pokecali s ostatníma účastníkama. Od hospody k autu na parkoviště jsme odcházeli v doprovodu ještě pár opravdu fajn lidiček a pak už jen hurá domů. Příští rok to zase určo zopáknem . Fotky najdete ZDE.

 

18. 1. 2011 - minulý i tento výkend jsem byla s Beroušem na návštěvě u Monči a Ondry. Oni mají doma Maylu - JRT a Helíka - šeltičku. Poprvé celý den pršelo, přestalo až večer. A tak jsem pozvání na promítání videa z dovolené spojila s venčením Berryho a následnou "socializací" (prostě jsem se tam navtěrkly oba dva ). Tuhle neděli jsme oslavovaly Myaliny druhé narozeniny. Náš nedělní den tedy vypadal následovně: dopoledne hurá na cvičák - zkusit si pár povelů a vyblbnout se se psíma kámošema, pak se panička v rychlovce naobědvala a už tu bylo autíčko a jelo se na Jalovák ve složení já, Monča, Barča a Honza + Berry, Mayla a Jessye. Z prochajdy se zamířilo rovnou ke Kubíčkům. Čoklíci měli nachystaný zdraví psí obložený chlebíček a nechyběl ani psí dortík. Nám Monča nachystala lidský dort a další ňamky. Bylo to fakt dobrý Mony.

Berry, Mayla a Jess

Výcvikové novinky - na jaře se s Bobem pokusíme o ZOPku a možná BHčko.

Letos už jsem zvládly dvě kratší stopy.

Vkládám krátké video Berryho aportů ZDE. Aportíky ho baví, ale taky ještě máme co zlepšovat.

3. 1. 2011 -  konečně jsem našla trochu času na aktualizace. Volno na přelomu roku nám poskytlo spoustu času na procházky s kamarády a jejich čtyřnošci. Mix fotek najdete ZDE. Konkrétně jsou tam fotečky z prochajdy s maxi smečkou (pro velký úspěch jsme to zopákli), s Ginou v lese, z procházky kolem Křenek - které se účastnil i kůň. Trochu jsem se bála, co na něj bude Berry říkat, ale ten se ho spíš bál. No určo je to lepší než kdyby mu štěkal za prdelí. Jo a pak tam je ještě několik fotek s králíkem. Už delší dobu mám doma králíka, ale teprve teď jsem ho zdokumentovala a jak jinak než s Berrym. Králík si asi myslí, že je malej pes, páč za Berrym leze jak vocas a furt se mu cpe pod hlavu. Bobík je na něj moc hodný, podotýkám posvačit se ho nepokusil ani jednou . A takhle tu zhruba vypadá v mým pokoji

Nejlepší polštářek na světě :-D

Ještě si neodpustím SEM vložit video, jak Berry rozbaloval svůj vánoční dárek. Jsou to sice Vánoce 2010 takže do roku 2011 už jakoby nepatří, ale je to hezký a já si na tom videjku pěkně mákla.