Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co jsme prožili a zažili v roce 2010

 

24. 12. 2010 - Vánoce jsou tu! Speciální vánoční jídlo a dárečky nechyběly ani u nás. Berryhi jako řádného člena naší rodiny neminulo ani jedno z toho . Vánoční večeře pro něj představovala vařený masíčko s rýží a dárečky si dokonce sám rozbalil. Videjko z Berryho vánočního večeru najdete ZDE. Ježíšek mu nadělil větší uzlík, přetahovadlo v podobě pneumatiky, vepřová ouška, kostičku a ještě několik dalších dobrot do bříška. Fotky z Vánoc najdete ZDE.

23. 12. 2010 - Předvánoční maxi smečka vyrazila na procházku kolem Slavkova. Psů se tentokrát sešlo vskutku dosti .Bylo jich 9, ve složení - Berry, Matylda, Bono, Gino, Cir, Mady, Bart, Gerry a Ulja k tomu ještě jejich lidičkové, těch vycházelo zhruba 11. Vlastně by se dalo říct, že šla část našeho nedalekého cvičáku. Až na Bártíka šli všichni na volno a bez problémů. Dokonce kolem nás prosvištěli dva zajíci a světe div se všichni psi se od nich dali bez problémů odvolat. No to jsem sama koukala.  Doufám, že si to brzy zase zopáknem v takovým množství to byla vážně sranda. Fotky najdete ZDE.

12. 12. 2010 - Můžete se podívat na fotky z procházky Berryho a Matyldy ZDE, na které jsme byly 4.12. 2010. Ten den sice náhrerně svítilo sluníčko, ale teplota na teploměru ukazovala -16stupňů Celsia! Z fotek to sice nepoznáte, ale byla pěkná kosa .  Psiska se ale suprově vylítaly a to je hlavní.

Další fotky z nedělní procházky 12.12. 2010 najdete ZDE + pár fotek toho, co chutná Berrymu. Tentokrát se k nám přidali psi Bono, Gino a jejich pánici Milada se Sárou. Sněhu sice rapidně ubylo, zato však teplota byla mnohem příznivější - Matylda ani nepotřebovala svůj zimní obleček - byly 2 stupně nad nulou. Sluníčko se nám občas schovalo za mraky, ale to nám vůbec nevadilo. Berouš se pořád válel ve sněhu jakoby mu bylo ještě vedro .

 

10. 12. 2010 - Konečně jsem nahrála videa z PVT na Zbraslavi- poslušnost ZDE a obrany ZDE. K tomu všemu ještě pridávám Berryho a Matyldino řádění v prvním letošním sněhu ZDE. Toto videjko je opravdu nádherné, moc se mi povedlo i s to písničkou prostě stojí za to!

30. 10. 2010 - V pondělí 11. října jsme si šli šlápnout s kámoškou stopu (stopa stála stejně za prd) a jako bonus jsme si přinesli psí kašel. Už v pondělí navečer začel Berry kuckat-jakože se dávit, ale jen trochu. Mě bylo ovšem vše jasné a tak jsme jeli hodnem k veterinářovi. Dostali jsme antibiotika a nakázaný klidový režim. Bohužel nám tato nemoc překazila hned několik akcí, na které jsem se mooc těšila. Jednak dvoudení poslušnost a obrany na Zbraslavi s fajn lidičkama a ještě dvoudení pasení v Budišově:-( No prostě když se něco pokazí tak pořádně. I když bobík kašlal opravdu jen trochu nepřipadalo v úvahu někam jet a ještě to roznášet dál. Celý týden se venčil na zahradě a jinak byl pěkně (jako vždy:-)) doma v teplíčku. No hlavně že už je zase úplně fit a můžeme řádit dál:-DD

28. 10. 2010 - S Jessye a jejími páníky jsme využili volného dne a vyrazili si opíct něco dobrého na Urbánek. Pěknou procházku jsem spojila i s krátkou stopou. Psiska se vyblbli a my se najedli . Fotky najdete ZDE.

27. 10. 2010 - Domluvila jsem se po internetu s kámoškama, co mají borderky a spolu s nima a samozřejmě i s Berrym jsme vyrazili za ovečka - tentokrát až k Pardubicím. Cesta byla sice dlouhá (vlakem, busem, autem i pěšky ), ale u oveček se nám jako vždy velice líbilo. Článek najdete ZDE (brzy dodám), fotoreportážZDE a videa: BERRYDAIRA, ELI

4. 10. 2010 -  Berry absolvoval v Brně vyšetření očí u MVDr. Pavli Trnkové s perfektním výsledkem DOV-PROSTÝ (negativní) !!  Článek najdete ZDE.

3. 10. 2010 - V neděli jsme si jako vždy zacvičili a okolo 10hodiny nám Zuza uspořádala stopařský seminář. Dělali jsme ho u nás na cvičáku. Počasí nám moc nepřálo, byla šílená zima, ale čajíček a kafíčko nás alespoň trochu zahřáli:-D Nejdříve trocha teorie, kde nás seznámila s tím co už umí (se svým ridgebackem má FPr3) - my jsme jí samožřejmě zasypali kopou otázek a našich vtipných poznatků ze stop-to víte ne vždy se vede:-) Pak jsme si každý pod jejím vedením šláply dvě stopy-jedna na jetelině a druhá na poli hlíny. Fotoreportáž ZDE, video od Pavly ZDE.

25. 9. 2010 - Po úspěchu na Voříškiádě jsme vyrazili zkusit si opět vystavování naostro:-) Tentokrát jsem Berryho přihlásila na NVP do Brna. Výstava se konala 25. září v sobotu. S Berrym jsem šla do kruhu mladých. Spolu s námi tam bylo celkem 7 psů, což je poměrně dost. Berry tam patřil k těm drobnějším. Nejdřív jsme si všichni oběhli jedno kolečko a pak si pan rozhodčí Karel Hořák zval pejsky jednoho po druhém a hodnotil je. Pan rozhodčí byl moc milí a Berry k němu dokonce dobrovolně došel, já ho přidržovala a on se nechal jakš takš prohlédnout. Zuby jsem ukázala sama. No a pak jsem už odcházela, jenže jsme zapoměla ještě kontrola kulek. A to už se Berrymu nechtělo vracet zpátky k rozhodčímu. Takže se mi trochu šprajcnul, nakonec jsem ho tam sice dopravila, ale už to nebylo ono. Určitě to byl mnohem lepší kontakt Berryho s rozhodčím než na minulé výstavě. Což  je pro mě zcela jistě krok kupředu. Pořád ale musíme zamakat na socializaci. Kvůli tomu, že nemusíme rozhodčí a vůbec, že se Berry holt tak nemá k cizím lidem jsme dostali VD. Ale až na kontakt s cizími jsme obdrželi moc hezký posudek. Takže na tom dopříště zapracujeme. Panička bude dávat víc piškotů cizím lidem .  Fotoreportáž ZDE.

13 - 19. 9. 2010 - Proběhl náš poslední  nebo chcete-li podzimní výcvikový tábor (PVT). Do třetice všeho dobrého jsme jeli na Zbraslav. Poslušnost jsme dělali v drivu s Dankou a obrany se supper figurantem Vojtem. Tento tábor se mi líbil ze všeho nejvíc. I když psi tu krom těch našich byly vysloveně pracovní, lidi se k nim nechovali jako k věcem, ale měli je skutečně rádi! Článek najdete ZDE a moje fotky ZDE, fotky od Martiny ZDE, video - za které děkuji Dance ZDE.

12. 9. 2010 - Náš cvičák pořádal voříškiádu a tak jsem Berryho přihlásila do kategorie přehlídka psů s PP. Voříškiáda se konala druhou zářijiovou neděli a počasí nám vyšlo perfektní. Ceny holky sehlaly opravdu suprový-tolik pytlů žrádla pohromadě už jsem dlouho nevyděla .

Berrouš to bral jako super zábavu na známým místě a tak se nebál ani posuzování. Celou dobu se pěkně předváděl a opravdu se bavil. Já se snažila ho pěkně postavit do výstavního postoje. Celé jsme to brali jako přípravu na NVP, která se konala za 14 dní a na kterou jsme byli přihlášení. Ve své kategorii Berry vyhrál-je to prostě šikulka! Jen škoda že nemáme žádný posudek. Ten se letos nějak nevydával. Ale do příštího roku to holky organizačně vyladí a bude vše i s posudkem pro každého bafíka. Berry vyhrál pytel granulí, baťůžek, misku a samožřejmě i pohár. Takže to byl pro nás opravdu vydařený den . Fotoreportáž ZDE.

4. 9. 2010 - Další závod jsme poctili naší účastí . Opět se jedlalo o poslušnost v kategorii ZOP, tentorták však na Zetoru v Brně. Jako tradičně jsem jela s Pavlou a Matyldou. Stejně jako minule jsem si vylosovala startovní číslo 3 a dostali jsme i stejné body jako minule 84 - dobrá náhoda-co? Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE.

28 - 29. 8. 2010 - Poslední prázdninový výkend jsme vyrazili s kamarády na chatu u Vranovské přehrady. Jako vždy nás byla bandička lidí a smečka psů, takže o zábavu nebyla nouze. Procházky v nádherném lese a šplnání do řádně prudkého kopce nám řádně upevnily kondici. Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE.

21. 8. 2010 - Rozhodla jsem se, že zkusíme s Berrym složit zkoušku vloh ovčáckého psa (ZVOP).  Pár tréninků už jsme měli  za sebou a oba nás to bavilo, tak pro to nezkusit? Využila jsem toho, že se tyto zkoušky konaly v Budišově, kde jsme to už znaly. No a Berouš nezklamal!

Složili jsme naši první pasecí zkoušku ZVOP!

Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE, video ZDE.

20. 8. 2010 - Proběhlo setkání Berryho a jeho bráchy Atlantika (podomácku Zora) v Brně. I když je Zoro z áčkového vrhu, mají oba dva úplně stejné rodiče. Tím pádem můžu směle říct, že jsou to bratři jak se patři. Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE.

16. 8. 2010 - Tento den byl pro mě velice smutný, protože dnes umřel můj první pes Charlie. Byl to bígl. Charlie byl ten nejlepší kámoš, kterého si jen můžete představit. Neuvěřitelně moc pro mě znamenal. Občas on pozlobil mě, občas já jeho. Duhový most přešel jen pár dní po svých 14. narozeninách. Nikdy na tebe nezapomenu a za vše moc děkuji. Víc se o Charlíkovi  můžete dozvědět ZDE (brzy doplním).

14. 8. 2010 - Smečka vyrazila na houby. Šli jsme ve složení 7 lidí a 5 psů. Nádherně jsme se prošli, pokochali lesem a našli opravdové houby. Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE.

17 - 25. 7. 2010 - Vydala jsem se na náš druhý LVT do Lukové. Narozdíl od předchozího tábora zaměřeného hlavně na agi, tento byl na poslušnost, obrany a stopy. S Berrym jsme si zkusili všechno od poslušnosti, obrany až po stopy - udělali jsme zde náš první 90-ti stupňový lom (no dobře tak oblouček). Tento tábor byl spíše zaměřen na sportovní kynologii, úroveň trenérů byla ale velice dobrá. Většina psů (NO) zde ale pracovala na ostnáčích

 Na konci tábora jsem tu s Berrym složila naši první zkoušku ZZO!

Fotky najdete ZDE a video dodám SEM

3 - 10. 7. 2010 - Proběhl náš první letní výcvikový tábor (LVT) Svojanov. Jela jsem na něj spolu s Nelou+Nancy a Martinou a jejím stafíkem. Nejlepší na celém táboře bylo seznámení se se Stanislavou Jansovou, její názory a super pohled na svět opravdu stojí za to! Dále trenérka vystavování paní Libuše nám dávala perfektní rady. Méně už mě zaujala trenérka poslušností-hlavně když na stopách prohlásila "no nebudu vás učit nic novýho, za ten týden to stejně nemá cenu" takže na takové stopování jsem se tam... Moje instruktora agi tak průměr. Ale jinak tam bylo ještě několik velice kvalitních trenérů. Takže celkový dojem byl velmi dobrý. Jen v chatkách nečekejte elektřinu . Fotky ZDE

27. 6. 2010 - Jeli jsme podruhé za ovečkama. Zase do Budišova a opět si to oba dva nemůžeme vynachválet. Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE.

12. 6. 2010 - Zůčastnili jsme se našeho prvního závodu dle ZOP v Krpoli. Z 15 účastníků jsme s Beroušem zkončili na 9. místě, s 84body (ze 100bodů). Jako první zkušenost to vůbec nedopalo špatně. Článek najdete ZDE a fotoreportáž ZDE.

ČERVEN - celý měsíc se pokouším vytvořit tyto stránečky :-)

29 - 30. 5. 2010 - Proběhlo naše první setkání s ovečkama. Jeli jsme do Budišova nad Budišovkou k paní Kynclové. Setkala jsem se tam se spoustou fajn lidiček. Berry mě moc potěšil svým zájmem o ovce, a tak ho hodlám v této aktivitě podporovat, takže jsme tu určitě nebyli naposledy. Článek najdete ZDEa fotoreportáž najdete ZDE.

14 - 16. 5. 2010 - S Berrym jsme jeli na výcvikový výkend do Dešné k p. Eichlerovi. Zastoupení plemen bylo vzkutku rozmanité, což nebývá jinde zvykem. Našla jsem tu zástupce dogy, pitbulíka, ovčáka, rotviká, ale i afgánského chrta, malého voříška, jezevčíka, king charls španěla. Na tomto výdendu se mi asi nejvíc líbilo že, psiska mohli jít i do místní restaurace a stezka odvahy poslední den neměla chybu. Fotoreportáž najdete ZDE.

17. 4. 2010 - Oslava Berryho prvních narozenin proběhla ve velkém stylu - slavil je součastně s Matyldou. Já uvařila dva psí dory z několika druhů masa, vloček a sulcíku. Pavla nachystala jídlo pro lidičky. Pozvali jsme několik pejsků a jejich páníků. Oslava se velice vydařila, pejsci i lidičky si ji pochvalovali. Fotoreportáž najdete ZDE.

15 - 18. 4. 2010 - Tento prodloužený výkend jsme strávili s Berroušem v Herolticích na antilovýcím speciálu. Moc antilovit jsme se tam teda nenaučili, ale zase se tam bobík maximálně vyblbnul se všema psama. Jo a hodně příjemný detail - vaří tam i pro vegetariány . Fotoreportáž najdete ZDE.

5. 4. 2010 - Jeli jsme na velikonoční výcvikové pondělí do Pohořelic. Cestovala jsem s Berrym, Pavlou a hárající Matyldou v jednom autě. Psi byli v kufru páč místní odkladačky byly plné. Z toho plyne, že moji veškerou snahu Berry totálně zasklil a myslel jen tím jedním ) Nebojte štěňátka z toho nebyla to jsme hlídali.

 27. 3. 2010 - Jeli jsme na obrany do Pohořelic

19. 3. 2010 - Po delší době opět na výstavě. Tentokrát jsem zvolila krajskou výstavu ve Vyškově. Rozhodší p. Murda nám udělil V1, vítěz třídy. Fotoreportáž najdete ZDE.

5 - 7. 3. 2010 - Zůčastnili jsme se výcvikového výkendu ve Zbraslavy. Pracovali jsme hlavně na motivaci na balónek, obrany byly s Vojtem - takže maximální spokojenost. Fotoreportáž najdete ZDE.

27. 2. 2010 - Jsem byla s Berrym na Free na Vlčárech u p. Desenského. Moc se nám tam líbilo. Fotoreportáž najdete ZDE.