Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jelikož už dva roky chodíme poctivě na cvičák a i doma se snažíme o nějaké plnění povelů, tak jsem usoudila, že bysme mohli zkusit složit další zkoušku. Vybrala jsem opravdu lehkou, u které jsem věděla že i když by se nevedlo úplně suprově, tak ji dáme.

Velikou výhodou bylo, že jsme ji skládali na našem cvičáku, takže jsem si vše mohla dopředu natrénovat. Největší obavy jsem měla ze cviku volno. Ten jsem poctivě zkoušela xkrát na jeden směr a už to vypadalo, že ho umíme. Abych nedělala pořád to samé, tak jsem si s Berrym asi 3x oběhla zástěnu. No a samožřejmě, že od té chvíle bylo volno na zástěnu :-) No co už.

V den zkoušky bylo moc pěkné počasí - nepršelo, ani nebylo vedro. Rozhodčího nám dělal pan INg. Luděk Novák. Já nastupovala jako poslední, takže už řádně nervózní. Nastupovala jsem s Pavlou a Matyldou-jak jinak taky. Nejdřív jsem šla na odložení, páč kdyby šla na odložení Matylda jako první, hrozilo by, že tam usne:-D Psa jsem dle instrukcí položila, odešla do patřičné vzdálenosti a sledovala ho. Při tom čekání jsem ale začala být hrozně nervózní. Chudák Berry musel mít pocit, že mě asi raní, jak mi děsně bušilo srdce.  Naštěstí jsem si řekla, že o nic nejde a i kdyby se stalo nevím co,  svět se nezboří.  Tohle mě docela uklidnilo. Zpátky ke psovi už jsem šla v klidu. Následovalo volno a přivolání. Jak jinak- po našem dlouhodobém trénování - si Beroušek vystřihl volno směr zástěna. Alespoň to bylo rychlé a přivolání měl také moc hezké. Pak byla chůze u nohy s vodítkem i bez, obraty, sedni, lehni, vstaň. Bobík vše zmákl na jedničku s hvězdičkou. Velice mě potěšilo, že při cvičení měl elán a vše plnil s radostí a rychle. S prvního bloku jsme tedy měli k celých 50bodů.

Následovaly cviky skupinové - chůze na vodítku, obraty, polohy u nohy, chůze po nepříjemném materiálu a přenášení cizí osobou. Věděla jsem, že tento blok už bude jednodušší. I tak mě velice mile překvapilo opět 50bodů a tvrzení pana rozhodčího "na to se dalo dívat" :-)

Z naší v pořadí třetí (už máme ZZO a ZVOP) zkoušky ZOP si onášíme plný počet 100 bodů   

Chůze po nepříjemném materiáluChůze u nohy

 

No a takhle nějak vypadala naše chůze u nohy. Nedíval se na mě neustále, ale převážnou čás doby jo - a to velice pěkně :-D

 

 

 

 Skupinové cviky